• Αρχική
  • Ρομποτική
  • Μήνυμα για Παιδιά

Μήνυμα για Παιδιά

Μικρή μας φίλη και μικρέ μας φίλε, η επόμενη πρόκληση σε περιμένει: θα δουλέψεις σε ομάδες, με παιδιά που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με σένα, σε ένα τόπο γνώσης και δημιουργίας.

Θα φτιάξεις μηχανές, θα σχεδιάσεις ρομπότ, θα τα χτίσεις, θα τα προγραμματίσεις μαζί με την ομάδα σου – και θα τα δεις να ζωντανεύουν μπροστά σου και να κάνουν ό,τι τα σχεδιάσατε.

Καλώς ήλθες στο CityLab.

Εδώ σου δίνουμε οδηγίες, ευκαιρίες για εξερεύνηση και συναγωνισμό με μέθοδο και διαφορετικά προγράμματα από αυτά που έχεις συναντήσει οπουδήποτε μέχρι τώρα. Εκπαιδεύεσαι, λύνεις προβλήματα, καλλιεργείς τη δημιουργικότητα σου, και δουλεύεις σε ομάδες με κοινό στόχο, χωρίς περιορισμό στον τρόπο σκέψης σου σε ένα χώρο που «δεν θα θες να φύγεις».

Μάλλον δεν «ξέρεις» Ρομποτική ή Μηχανική

Δεν πειράζει, θα αρχίσεις με τα βασικά, θα σε βοηθήσει η ομάδα σου και οι εισηγητές των εργαστηρίων. Στην πορεία θα κατακτήσεις γνώσεις, δεξιότητες και ένα καινούριο χόμπι αρχικά (και με 50% πιθανότητα, το μελλοντικό σου επάγγελμα!).

Με την καθοδήγηση των εισηγητών μας, θα μαθαίνετε ο ένας από τον άλλον και μαζί θα εφαρμόσετε στην πράξη όλα όσα μαθαίνετε και στο σχολείο, διαπιστώνοντας οι ίδιοι ότι κάθε άλλο παρά «βαρετά και ανιαρά» είναι τα Μαθηματικά και η Μηχανική και μάλιστα ότι «έτσι είναι εύκολα» και «έχουν ενδιαφέρον»!

Αυτά σίγουρα σου φαίνονται «αφηρημένα» τώρα. Θα τα διαπιστώσεις στην πράξη, όταν δεις το ρομπότ της ομάδας σου να κάνει μπροστά σου αυτά που το έχετε οι ίδιοι προγραμματίσει, καλύτερα, γρηγορότερα και «εξυπνότερα» από τη διπλανή ομάδα (... που θα θέλει βέβαια να σας ξεπεράσει, αλλά εσείς θα το βελτιώσετε, και αυτοί θα …).

Τίποτε άλλο! Ήρθε η ώρα να μεταμορφωθείς από χρήστης σε δημιουργός!

‘Α! Πριν κλείσουμε την επικοινωνία μας θα θέλαμε να σου πούμε το εξής: είναι πολύ πιθανό «όταν θα μεγαλώσεις» να «κάνεις μία δουλειά» που σήμερα μπορεί  να μην υπάρχει καν! Όχι μόνο αυτό, αλλά σίγουρα θα σου χρειάζονται καινούριες δεξιότητες και βαθιά κατανόηση στις γνώσεις που αποκομίζεις στο σχολείο σου – αυτά, στο CityLab, όχι μόνο σου τα προσφέρουμε από την πρώτη μέρα, αλλά ο διασκεδαστικός τρόπος που το κάνουμε θα σου μείνει αξέχαστος.

Copyright © 2014-2024 CityLab IKE – Γ.Ε.ΜΗ.: 130882103000, Α.Φ.Μ.: 800586309 – Υπηρεσίες Σχολών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος/All rights reserved. Design + programming by makebelieve.